Katrine Blomstrand 2019-02-11 22:14:12

Ås IL Svømming

skal sørge for god bredde med tilbud om kurs og trening i alle aldersgrupper fra barn og opp til seniornivå. Tilbudet skal være godt både sportslig og sosialt. Vi skal være en av de ledende svømmeklubbene i Follo og være en viktig del av lokalmiljøet i Ås.

Styret har gjennom de siste årene vært opptatt av å legge til rette for videre utvikling av Ås IL Svømming for å sikre både et konkurranse- og et breddetilbud. I tillegg fokuserer vi på å gi flest mulig barn et tilbud om svømmeopplæring.

Det ble fra 1. januar 2017 etablert en struktur med tre avdelinger (en trenings- og en konkurranseavdeling i tillegg til kursavdelingen). Nils Uno Davidsen ble innplassert som hovedtrener med ansvar for både Treningsavdelingen og Konkurranseavdelingen.

Nils Uno Davidsen sluttet i sin stilling 1. Juli 2017 etter utført oppdrag med å legge om strukturen i klubben til den vi har i dag.

Gjengen som skulle til LÅMØ 13-15 mars i år, dagen etter at Norge ble Korona stengt. Bakerst fra venstre: Trener Jakob, Mathilde, Olivia, Josefin, trener Malene, Herman, trener Majken og Jonas. De 5 stående i midten: Julie, Daniel, Karen, Ella og Nora. Sittende foran: Mia, Betzy Malèn, Louise og Henny.

Presentasjon av trenerne våre

Ås IL Svømming er heldig og har et fantastisk trenerteam.

Trenere%20h%F8st%202020.jpg

Tenerne i K-avdelingen, bak fra venstre; Jakob og Jørgen. Foran fra venstre; Malene og Majken

Malene Moldrup Pedersen:

Hovedtrener for A-gruppen og avdelingsleder for konkurranseavdelingen

Hovedtrener Malene begynte som trener i Ås IL i august 2016. Malene var inntil nylig aktiv svømmer i Lambertseter svømmeklubb, og hun har en rekke NM-medaljer. Malene kommer fra en svømmefamilie, med både mor, far og søster som har vært/er svømmere/trenere på høyt nivå. Til daglig er Malene student ved høgskolen i Oslo og Akershus (lektorutdanning).

Majken Smith:

Trener for A-gruppen

Majken har nettopp avsluttet sin karriere som toppsvømmer hos Bærumsvømmerne, hvor hun har svømt store deler av livet. Hun har vært på høyt nasjonalt nivå, samtidig som hun har svømt mange internasjonale konkurranser. Nå studerer hun på NMBU og bor i Ås. Majken som ble ansatt hos oss høsten 2019, jobber sammen med Malene på A-gruppen. Vi er heldige som har fått Majken ombord med sin kompetanse fra toppidretten.

Jakob Bernstein:

Trener for B-Gruppen

Jakob har svømt siden han var 6 år gammel (da han bodde i USA) og har hatt et stort engasjement for idretten siden det. Han har svømt i Bærumsvømmerne i over 15 år og har oppnådd mye med klubben. Han har både individuelle medaljer som junior og senior og har vært med å sette norske rekorder på stafetter. I sommer ga han seg som svømmer og nå studerer han ved NMBU (master siv.ing. "Anvendt Robotikk"). Jakob har alltid trivdes godt med å hjelpe andre utøvere og vi er veldig heldige som har fått han som trener i Ås Svømmeklubb. Han sitter på mye nyttig erfaring og kompetanse innen svømming som kan hjelpe utviklingen i klubben.

Jørgen Scheie Bråthen:

Trener for C-Gruppen

Jørgen avsluttet nettopp sin karriere som toppsvømmer. Han har svømt hele livet og mesteparten av tiden i Lørenskog-Rælingen og Lambertseter Svømmeklubb. Han har tatt mange NM-gull både individuelt og på stafett, individuelt i alle bryst-distansene og med 50 bryst som en klar favoritt. Han har vært med å sette norske rekorder på lag, vært på junior og senior landslaget og representert Norge ved flere anledninger. Jørgen har vært heldig og trent med flere av Norges beste svømmere store deler av karrieren og lært mye. Jørgen er vår nyeste trener og vi er veldig takknemlige for at han vil være en del av vårt trenerteam med si lange erfaring, samtidig som han studerer maskiningeniør ved NMBU.

Isabella Granås Mcneish:

Trener for Treningsavdelingen

Isabella er 19 år og har alltid elsket å svømme og leke seg i vannet. Hun svømte på A-gruppen i mange år og de to siste årene har hun svømt i Treningsavdelingen for å holde svømmeformen, svømmegleden og det sosiale nettverket ved like. Vi er svært takknemlige for at Isabella med sin erfaring og kompetanse har anledning til å være trener for T-gruppen denne høsten før hun på nyåret flytter for å studere medisin. Isabella er opptatt av at alle skal kunne komme til en trening der man utvikler seg svømmemessig selv om man ikke har ønske om å konkurrere. Man holder seg i form og beholder det sosiale nettverket. Dette er nettopp grunntanken for vår breddeavdeling.

Lagledere:

A-Gruppen - Lena Riis