Katrine Blomstrand 2019-02-11 21:36:11

Ås Svømmeskole

For å starte på svømmeskolen må barna være 5 år. Høyde på barnet bør være minst 110cm for å kunne stå i bassenget.

Alle som deltar på svømmeskolen må være medlem av Ås IL og betale medlemskontigenten på 250kr pr år. For å bli medlem, gå til: https://www.asil.no/Svomming.html. Når du har gjort dette vil du automatisk motta faktura for medlemsskapet i Ås IL.

Påmelding til kurs:

NB! Pr september 2020 er det KUN kurs på Nordbytun lørdager og søndager, grunnet rehabilitering av Ås Svømmehall.

ALLE kurs er for tiden fulle og ny kursrunde kommer i november.

På tryggivann må du opprette en profil før du kan melde deg på kurs. Kryss av for Viken fylke og velg Ås IL når du melder deg på. Har du spørsmål, send mail til: Camilla.As.IL@outlook.com  Kontoret holder stengt i helgene, man vil derfor ikke få svar før første påfølgende arbeidsdag.

Alle våre deltagere MÅ ha badehette på kurset. Hvis man ikke har dette får du kjøpt badehette med Ås IL logo hos instruktøren første kursdag. (Ås badehette kr. 100,- )Vi har Vipps.

Kursene:

- Hval, Skilpadde, Pingvin går èn gang i uken, varighet 30min.

- Selunge og Sel går èn gang i uken, varighet 40min.

- Sjøløve og delfin går to ganger i uken, varighet 40min.

- Hai går to ganger i uken, varighet 45min.

Alle kurs går over 12 uker.

Alle nivåene er delt inn etter ferdigheter:

Hval: Her lærer de å bli like trygge under vann som over vann.

Skilpadde: Her lærer de å flyte på rygg og mage og det jobbes med linjeholding.

Pingvin: Her må de kunne flyte i linjeholdning på mage og rygg i 15 sekunder. Vi jobber med crawlbeinspark på magen og ryggen.

Selunge: Her jobber vi med crawlarm og ryggteknikk samt crawlpust og stup.

Sel: MÅ kunne svømme 10m crawl m/pust til siden, 10m ryggsvømming. Øver videre på crawl- og ryggteknikk, stup og sculling. Øver på saltovending, ryggstart, åpenvending, og supermann på siden. Mer finpussing av linjen i crawl og rygg.

Sjøløve: MÅ kunne svømme 25m god crawlteknikk, ta en saltovending, 25m god ryggteknikk. Øver på grunnlegende brystteknikk og delfinbevegelse, samt én-arms butterfly.

Delfin: MÅ kunne svømme 15m god brystteknikk, 10m delfinbevegelse, og 10m én-arms butterfly. Øver videre på brystteknikken med delfinbevegelse. Øver på butterfly.

Hai: MÅ kunne svømme 25m god brystteknikk m/delfinbevegelse, 10m butterfly. Øver på å finkoordinere alle svømmeartene, utføre korrekte vendinger og starter, 100m medley.

Når barna har gjennomført det siste nivået Hai, vil de få tilbud om å starte i svømmeklubben såfremt de er motivert til å trene svømming. Informasjon blir sendt ut til de det gjelder.

Alle barna får en vurdering før endt kurs på hvilket nivå som anbefales videre. Vurderingen finner du på din side på tryggivann.

Alle våre instruktører er utdannet gjennom Norges Svømmeforbund og gjennomfører årlig obligstorisk livredningsprøve.

Svømming skal være gøy!

Vi har fokus på høy aktivitet gjennom hele timen, lek med læring, og delmålene for hvert kurs gitt av Norges Svømmeskole. Det er viktig for oss at ALLE barn blir sett hele timen, og får tilbakemeldinger og ros. Velkommen til oss!

30.10.2020
Nordsjøstevnet, Rogaland Svømmekrets